Kjære Erna

Jeg kom over en sak der du og NAV-direktør Sigrun Vågeng har uttalt at dere mener folk må flytte om det ikke er muligheter for jobb der de bor. 

Dette kjenner jeg provoserer meg veldig. Jeg er ikke en av de som har mistet jobben min i oljebransjen, men jeg sitter på en deltiddstilling, noe som ikke lenger er nok. Derfor er jeg ute etter en 100% stilling, noe som ikke er bare-bare. Jeg har siden Desember aktivt søkt etter jobb, og jeg har ikke vært kresen. Jeg har søkt på alt fra jobb i kantine til butikksjefstillinger, og har endt opp med en del intervjuer, der noen av svarene har tatt over en måned å få, rett og slett fordi det er så mange søkere at det tar arbeidsgiverne lang tid å gå gjennom alle. 

Jeg vil tørre å påstå at jeg er mer enn godt nok kvalifisert til de fleste jobbene jeg har søkt, da jeg er nestkommanderende der jeg jobber nå. Likevel er det så mange om beinet at jeg er begynt å føle at jeg ikke lenger er god nok til noe av det jeg søker på. Det tærer på selvtilliten når innboksen på gmailen er fylt med "takk for at du søkte" og "avslag på søknad". 

Men når du Erna sier at man bør flytte for å få jobb, lurer jeg på hvor jeg skal flytte? Såvidt jeg har skjønt er det like vanskelig å få jobb uansett hvor i landet man bor akkurat nå. Og skal jeg ta med meg min samboer og min sønn til en annen del av landet, så kan vi plutselig risikere at begge to er arbeidsledig? Er det det du mener er løsningen på problemene? Skal jeg sjanse på at vi begge kan få jobb i en annen by, istedenfor å søke aktivt her å sjanse på at jeg etterhvert vil være den best kvalifiserte til stillingene jeg søker? Min samboer har heldigvis en fast stilling, og det vil i mine øyner være idioti om vi skulle flytte da. 

Selvfølgelig er det enkelt for dere å sitte der å si at folk bør flytte for å få jobb, men når det er like ille overalt kan jeg ikke se hvordan dette skal hjelpe. Kanskje dere skal finne en måte å skape flere arbeidsplasser på, slik at folk som har muligheten til det kan få komme seg ut i 100% jobb, og få tjene de pengene de ønsker å tjene? 

Jeg er så heldig at jeg har en deltiddsstilling der jeg har hatt stor utvikling og derfor vet jeg egner meg veldig god som selger i butikk, og jeg er nå begynt å jobbe for manpower som assistent i barnehage. Men det er ikke det jeg ønsker å gjøre, jeg ønsker meg en 100% stilling der jeg kan ha en fast arbeidstid. Jeg ønsker å ha en stabil økonomisk hverdag for meg og min familie, og jeg ønsker faste arbeidstider. Er det virkelig for mye å be om, Erna? 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bergensmil

Bergensmil

23, Bergen

Mamma, supporterfrue og glad i fargelegging og bøker.

Kategorier

Arkiv

hits